Communicatie op het curriculum (update 6)

Het is nu nog makkelijker om Communicatie is Alles te gebruiken. Je hoeft namelijk geen account meer aan te maken om alle lessen te gebruiken. Ga gewoon naar het overzicht van de lessen en start een les.

Communicatie is Alles is een open source lesprogramma om kinderen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie te leren. Het lesprogramma bestaat uit 25 lessen van ongeveer 45 minuten. Elke les bevat een Powerpoint presentatie met uitgebreide slide notities om te de lessen te kunnen geven. Daarnaast vind je een PDF met de werkvormen die in de les gebruikt worden. Als laatste kun je gebruik maken van de e-mails die klaar staan om ook de ouders te betrekken bij de lessen.

Elke les bevat ook een lesvideo waarin uitgelegd wordt wat de bedoeling is van de les. Daardoor krijg je in vijf minuten een overzicht van de structuur van de les en de doelstellingen voor die les.

Het lesprogramma is gebaseerd op het boek Communicatie is Alles. Mocht je de ouders willen betrekken bij de lessen dan is het logisch om de boeken te bestellen maar niet noodzakelijk. Voor het geven van de lessen is het handig om het boek te bestellen >>

Het lesprogramma geef ik uit onder een creative commons licentie. Dat betekent dat je de lessen gratis mag gebruiken mits dat niet is voor commerciële doeleinden. Het lager onderwijs en middelbaar onderwijs gelden niet als commercieel doel. Wil je (delen van) het lesprogramma wel commercieel inzetten, stuur me een e-mail op paul @ communicatieisalles.nl. Kijk bij de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Het boek en de lessen zijn gebaseerd op verschillende onderzoeken wereldwijd en de lessen ondersteunen meerdere SLO kerndoelen.

Similar Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.