Introductie lesprogramma Communicatie is Alles

Communicatie is Alles is een lesprogramma om kinderen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie te leren. Zo zetten we ze stevig in de wereld. Iets waar ze hun hele leven plezier van gaan hebben.

Waarom Communicatie is Alles?

We leren kinderen taal, rekenen, geschiedenis en zelfs tekenen. Is het dan niet vreemd dat er geen lesprogramma is dat specifiek gaat over persoonlijke communicatie? Voor sommige leerlingen maakt het niet uit, die krijgen genoeg mee van thuis. Maar veel kinderen jammer genoeg niet.  Het is een gemiste kans dat leerlingen maar weinig leren over iets dat je elke dag, overal en op bijna elk moment doet? Dat is de simpele reden waarom Communicatie is Alles in 2017 het licht zag.

Het lesprogramma in vogelvlucht

Communicatie is Alles bestaat uit 25 lessen van ongeveer 45 minuten. De lessen zijn gebaseerd op het gelijknamige boek. Hieronder zie je de hoofdstukken van het boek.

Alle communicatielessen op een rij

Bekijk het complete overzicht van de lessen >>

De lesmaterialen

Het boek Communicatie is Alles is de basis van de lessen. De leerkracht geeft de lessen met Digibord presentaties. De lessen bevatten video’s, werkvormen, teksten en afbeeldingen. De slide notities zorgen ervoor dat je als leerkracht de draad steeds makkelijk oppakt.

Voorbeeldslide uit het lesprogramma Communicatie is Alles

Het lesprogramma bevat ook wekelijkse e-mailcommunicatie richting de ouders. Deze e-mails vertellen wat we aan het doen zijn en bevatten ook het huiswerk dat de leerlingen aan hun ouders geven. 

Lees meer over het geven van de communicatielessen >>

Zo leer je de communicatielessen geven

Elke leerkracht kan het lesprogramma zonder training geven. Het boek Communicatie is Alles is de basis en daarnaast is er een online lesomgeving. In die persoonlijke omgeving vind je per les: de lesdoelen, werkvormen, werkbladen, lesvideo’s en communicatie naar de ouders.

De lesvideo’s  helpen je de lessen snel en makkelijk voor te bereiden. In zo’n vijf minuten ken je de inhoud van de les.

Lees meer over de voorbereiding voor een les >>

Communicatielessen geven op school

Vul je gegevens hieronder in voor een geheel vrijblijvend gesprek over de inzet van Communicatie is Alles voor jouw school of stichting.

Meer informatie lesprogramma G7/G8/Brugklas

 

Ook interessant. De TeamTraining Communicatie is Alles

Waar gecommuniceerd wordt, gaan dingen af en toe behoorlijk mis. Dat kost tijd, energie en geld. De TeamTraining Communicatie is Alles is een workshop voor teams die de communicatie op school willen verbeteren. Om op die manier de verbinding in het team te vergroten en de werkdruk te verlagen.

Meer informatie over de TeamTraining >>