Leermiddelen les 21

Digibord presentatie

De lessen zijn in Powerpoint formaat. Toon ze via het digibord. De slides bevatten notities om het lesgeven makkelijk te maken.

CiA – Les 21 – Wees alert op aannames >>

Video’s in de presentatie

Open de video in een nieuwe tabblad >>

Werkvormen

NaamWerkvorm 21.1 - FotoScan
TypeFoto’s op slides
Duur (m)5
DoelDe leerlingen bewust maken dat we heel snel aannames maken op basis van dingen die we zien.
Hoeveel leerlingenKlassikaal
InstructieIn de presentatie vind je foto’s en een tekening. Je laat elke foto heel kort zien en klikt vervolgens door naar de volgende slide (die is blanco). Dit geeft je de ruimte om te vragen wat de leerlingen hebben gezien. Waarom? Zijn er aannames in het spel? Door terug te gaan kun je ze vragen of ze het nog steeds zo zien. De laatste is een tekening: zien de leerlingen een haas of een eend?
MiddelenSlides in de presentatie
Opmerking

 

NaamWerkvorm 21.2 -BedoelJeDatjes oefenen
TypeActeren in duo’s
Duur (m)10
DoelDe leerlingen leren om BedoelJeDatjes te gebruiken in een gesprek.
Hoeveel leerlingenTweetallen
InstructieOp de werkbladen bij deze werkvorm vind je vier korte scriptjes. De leerlingen gaan staan om een gesprek te voeren. De situaties spreken voor zich. Eén leerling start met de zin op het vel en de ander reageert met een BedoelJeDatje. Daarna zetten ze het gesprek (kort) voort.
MiddelenPDF Werkvorm 21.2
Opmerking

 

E-mail ouders

Onderwerp: Wees alert op aannames

<aanhef>

Nieuwe ronde, nieuw hoofdstuk. Deze keer ging het over aannames en hoe belangrijk het is om daar alert op te zijn. We keken naar het ontstaan van aannames door de werking van onze hersenen. En de leerlingen keken naar vijf belangrijke oorzaken.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: hoe voorkom je nou die aannames? Daar hebben de leerlingen een handig middel voor gekregen. BedoelJeDatjes!

Het huiswerk
Lees alstublieft hoofdstuk 11 tot “Gebruik BedoelJeDatjes”. Uw kind heeft een video gekeken over de vertrouwensval en het is leuk om die na te doen. Maar dan wel op de goede manier en niet zoals in de video in de link hieronder. 

“https://www.youtube.com/watch?v=wPOgvzVOQig”

Veel plezier, vriendelijke groet,

<leraar>