Volgorde lesprogramma Communicatie is Alles

Het lesprogramma van Communicatie is Alles is zo ontwikkeld dat je de lessen in bijna elke volgorde kunt geven. Zo sluit je makkelijk aan op wat nu bij jou in de klas speelt.

Wat speelt er zoal in de klas?

Het kan zijn dat je in de klas last hebt van leerlingen die niet luisteren of van veelvuldig smartphone gebruik tijdens pauzes. Of je hebt kinderen in de klas die anders behandeld worden vanwege bijvoorbeeld ADHD.

Voor elk van deze voorbeelden heeft Communicatie is Alles lessen ontwikkeld. Zo vind je in het hoofdstuk, “Luister goed en verover de wereld” alles over passief en actief luisteren en wat dat de leerlingen oplevert.

Door de volgorde van het lesprogramma Communicatie is Alles op deze manier aan te passen, los je sneller problemen op en zorg je voor verbinding in de klas.

Aansluiting bij andere lessen

Naast de actualiteit in de klas, kun je de volgorde van het lesprogramma Communicatie is Alles ook aanpassen om aan te sluiten op andere lessen.

Ben je bijvoorbeeld tijdens de taallessen bezig met discussie, dan is het wellicht leuk om dit breder te trekken. In het hoofdstuk: De CommunicatieLadder leren de kinderen hoe de discussie zich verhoudt tot andere niveaus van communiceren. Zoals een praatje, de dialoog of een ruzie. En in de les, “Zo bak je goede communicatie”, leren ze hoe je standpunten, argumenten en tegenargumenten optimaal gebruikt.

Door de volgorde van het lesprogramma Communicatie is Alles op deze manier aan te passen, versterk je andere lessen en werk je tegelijkertijd aan de emotionele intelligentie van de leerlingen.

De basis leggen voor Communicatie is Alles

Het is belangrijk om de hoofdstukken één en twee, als eerste te doen. In Gelukkig & Succesvol leren de leerlingen waarom communicatie eigenlijk zo belangrijk is. En in hoofdstuk twee, De CommunicatieLadder, praten we ze bij over de vier niveaus van communicatie. Die twee zaken komen in andere hoofdstukken terug en dus is het handig om met deze lessen te beginnen.

Ga naar een overzicht van het lesprogramma Communicatie is Alles >>