TeamTraining

Wat is de TeamTraining?

Een workshop voor teams in het onderwijs. Het doel van de TeamTraining is om de communicatie op school te verbeteren en zo de werkdruk te verlagen. Hoe doen we dat? Door leerkrachten (weer) bewust te maken van de kracht van persoonlijke communicatie en handvatten te geven om die werkdruk te verlagen.

Structuur

De workshop is ideaal voor een studiedag en duurt ongeveer zeven uur. Via onderstaande structuur lopen we door alle belangrijke onderdelen van persoonlijke communicatie.

Structuur TeamTraining

Elk blok bestaat uit drie delen. Door dit ritme ontstaat een zeer actieve en open workshop. De leerkrachten krijgen veel ruimte om input te geven, krijgen handvatten wat betreft persoonlijke communicatie en denken samen na over oplossingen.

Structuur TeamTraining Blok

Output TeamTraining

Alle uitdagingen, ideeën en oplossingen worden vastgelegd tijdens workshop. Met die output gaat Communicatie is Alles vervolgens aan de slag. Enkele dagen later ontvangt het complete team de uitwerking van de workshop. In dit document is de workshop geborgd maar vindt het team ook adviezen.

“Een communicatiecursus in pocket formaat. We hebben deze dag enorm gewaardeerd.  Vooral zelf in actie komen was fijn. Zo krijg je meer grip op je eigen ontwikkeling.”

Output wordt input voor het Teamoverleg

Tijdens het overleg besluit het team met welke uitdagingen ze als eerste aan de slag gaan. Zo worden langzaam maar zeker, uitdagingen op het gebied van oudercommunicatie of binnen het team, opgelost.

“We vonden de communicatietraining prettig, er heerste een ongedwongen sfeer. Ieder kon zich vrij voelen om te spreken. Rustige presentatie en sprekende voorbeelden.”

Meer weten? Neem contact op met Communicatie is Alles >>