Waarom een TeamTraining?

Wat is het probleem?

De werkdruk in het onderwijs is hoog. Of het nu gaat om de perceptie van werkdruk of werkelijke werkdruk, feit blijft dat leerkrachten onder druk staan. Dat is jammer, want daardoor neemt het werkplezier af en daarmee, ongewild, ook de kwaliteit van het onderwijs.

Waar ligt dat aan?

Er zijn veel factoren die aan de werkdruk bijdragen. Met name de adminstratieve druk wordt vaak genoemd. Toch is dit niet de belangrijkste factor want dat is met stip, communicatie. Of beter gezegd, het gebrek aan communicatie, teveel communicatie, gebrekkige communicatie of te empathische communicatie.

Eef voor de klas

Waarom dit zo erg is

De jeugd heeft de toekomst. Zij zijn de volgende generatie bouwers, leiders, wetenschappers, en creatievelingen. En leerkrachten – leraren en docenten –  zorgen ervoor dat onze kinderen zijn voorbereid op hun toekomst. Niet alleen met rekenen en taal, maar ook sociaal emotioneel en in creatieve zin. Leerkrachten hebben dus een ongelooflijk belangrijke rol binnen onze samenleving. Zij bepalen mede de toekomst van onze kinderen.

Wat kun je eraan doen?

Het is niet zo gek dat communicatie lastig is voor een leerkracht of schoolsysteem. Het aantal communicatielijnen is enorm. Maar door meer inzicht te geven in de eigen communicatie kan je leerkrachten helpen weer aan het roer te staan. Daarvoor hebben wij de TeamTraining Communicatie is Alles ontwikkeld.

Meer weten over de TeamTraining >>