Janneke Breedijk over de TeamTraining

Op 21 september 2018 gaven Communicatie is Alles Partner Lilian Snijders en Paul een TeamTraining op de Talmaschool in Rotterdam. De training was specifiek voor het team leerkrachten van de afdeling Quadratum. Dit onderdeel van de Talmaschool geeft les aan hoogbegaafde leerlingen.

Gezien haar achtergrond in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen, was Lilian Snijders de aangewezen persoon om bij de Talmaschool de TeamTraining te geven.

De training werd ingekocht door Janneke Breedijk. Haar doel was om daarmee een vers team leerkrachten, die ook nog eens net verhuisd waren, stevig aan het jaar te laten beginnen.

Ze zei het volgende over de TeamTraining:

“In een (bijna geheel) nieuwe teamsamenstelling volgden we de training Communicatie is Alles.

Ons doel was om helder te krijgen hoe we communiceren: met elkaar, met ouders en met leerlingen. De trainingsdag was ook bedoeld om een nieuw team een goede start te geven, door de opdrachten waren we gelijk op een diepere laag met elkaar in gesprek.

De verbinding die direct werd gevoeld binnen het team, maakt dat in de rest van het jaar zaken beter bespreekbaar zijn.”

Het team van de Talmaschool tijdens de TeamTraining
Het team van de Talmaschool tijdens de TeamTraining

Janneke Breedijk is oprichter van Pluskids. Pluskids bestaat vanaf 2007, voor advies, begeleiding & coaching bij talentontwikkeling en (hoog)begaafdheid.