Leermiddelen les 25

Digibord presentatie

De lessen zijn in Powerpoint formaat. Toon ze via het digibord. De slides bevatten notities om het lesgeven makkelijk te maken.

CiA – Les 25 – Vergeet het Einde niet >>

Video’s in de presentatie

Geen video in deze presentatie.

Werkvormen

NaamWerkvorm 25.1 - Discussies zonder Einde
TypeWerkblad
Duur (m)10
DoelDe leerlingen laten voelen dat een goed Einde maken aan een discussie of ruzie belangrijk is.
Hoeveel leerlingenIndividueel
InstructieOp het werkblad is ruimte om drie situaties op te schrijven. Vraag om na te denken over situaties waarin geen duidelijk Einde was. Misschien een ruzie met een ouder, een vriendin of familie. Voorkom de verhalen van de kleine broertjes en zusjes die de kamer uit moesten. Die zijn niet zo interessant.
MiddelenPDF Werkvorm 25.1
Opmerking

E-mail ouders

Onderwerp: Vergeet het Einde niet

<aanhef>

In deze les hebben we het gehad over een goed Einde geven aan een discussie of ruzie. Want als je dat niet doet, hou je er vaak een vervelend gevoel aan over. Daarnaast ga je ook nog eens emoties stapelen zonder een goed Einde.

U kent het vast wel. Omdat er eerder van alles gebeurd is, zonder een goed Einde, zit je in een volgende discussie veel sneller op de kast. Omdat er allerlei emoties opgestapeld zijn door die niet afgemaakte gesprekken.

Met de vier Einde in deze les gaan de leerlingen dat voorkomen.

Het huiswerk
Lees hoofdstuk veertien van het boek en bespreek met uw kind, welke discussies of ruzies er zijn geweest die niet echt een goed Einde hadden. 

Veel plezier met het gesprek en vriendelijke groet,

<leraar>